Over Maurits
Maurits-Wysmans-child-youth-studies-speaker-education-children-youngsters

“A Negative Thinker sees a Difficulty in every Opportunity… a Positive Thinker sees an Opportunity in every Difficulty.”


Reeds meerdere jaren verdiep ik mij in thema’s die verwijzen naar opvoeding, gedrag en communicatie. Vooral het snijpunt tussen al deze aspecten heeft mij al een leven lang geboeid. Zo heb ik zelf diverse artikels en bijdragen gepubliceerd over o.a. “hoe grenzen stellen in de opvoeding”, “analyse en aanpak van pesten en cyberpesten”, “communicatie tussen gezin en school (praten met ouders”, “teamcommunicatie en teamcoaching”,...

 

Daarbij heb ik mij telkens laten inspireren via praktijkervaringen deels ontwikkeld in de CLB-context, deels ontwikkeld via docentschap en leiding geven in het hoger onderwijs.

 

“Hij die wil gidsen doorheen het moeras, moet zelf klei aan de schoenen hebben.” (C. Whitaker)

 

Zo heb ik mij niet enkel op de theorie maar vooral op de concrete toepassingsmogelijkheden in de praktijk (the proof of the pudding is in the eating) toegelegd.

 

“Leiderschap is de capaciteit om visie te vertalen in realiteit.” (Warren Bennis)

“Bedankt voor deze knappe bijscholing doorspekt met humor en op een heel aangename wijze gegeven. De dag vliegt altijd voorbij. Ik heb er al veel van opgestoken maar ik merk dat ik nog veel te leren heb.”

“Voor ons middenkadercongres doen we als begeleidingsdienst secundair onderwijs graag een beroep op u. Het algemeen thema van het congres is ‘communicatie met impact’ waarin uw expertise in het spreken met ouders natuurlijk uitstekend past.” 

“Mijn onthaalmoeder raadde ons aan jou te contacteren. Zij was onlangs op een nascholing door u gegeven en was daar zeer enthousiast over. Wij maken ons erg zorgen over ons bijna 2-jarig zoontje.

Wat begon als 'onschuldig' gedrag een jaar geleden, heeft nu geleid tot agressie, niet  luisteren, ons/anderen en zichzelf pijnigen, crisismomenten, etc. Wij hebben al van alles geprobeerd... Niets schijnt te helpen…”

"Zeer aangename spreker, kent zijn vak, heel veel tips mee naar huis gekregen.”

"Zeer boeiende werkwinkel! Heel veel nieuwe inzichten gekregen."